Automobilių gamyklos direktoriaus mintys apie tapimą sėkmingu žmogumi

Keletas puikių minčių iš interviu su Johnu Macku – verslininku, šiuo metu vadovaujančiu didžiulei automobilių gamyklai Kinijoje, ir, beje, turinčiu Lietuvos pilietybę.

Reikia imtis tokios veiklos, kuriai jauti potraukį:

„Aistra tam, ką darai yra raktas į sėkmę,“ – tikina […] J. Mackas.

Gyvenime visi tikslai yra pasiekiami:

Gyvenime galima pasiekti viską, ko tik trokštate, jei tik to išties labai norite. Ir jei esate tvirtai apsisprendęs, kad šie tikslai – rimti.

Trys lyderio savybės:

Kiekvienas manantis, kad yra lyderis arba norintis tokiu tapti, turėtų uždėti varneles prie šių punktų: maksimaliai išnaudoju savo profesinius įgūdžius, darau tai, kas turi prasmę ir tai, kam jaučiu aistrą.

Pasitikėjimas veda į kūrybiškumą, o kūrybiškumas – į sėkmę:

Aš teigiu, kad tiesiausias kelias į sėkmę – ne lipti kitiems per galvas, ne vogti idėjas, ne rinktis lengviausius ir saugiausius būdus, ne kaip mulus gainioti komandos narius, o sukuriant tokią atmosferą, kad tie, kurie yra šalia tavęs, galėtų augti ir plėstųsi jų galimybių ribos. […] Kai žmonės, esantys šalia, tavimi pasitikės – jie išlaisvins savo kūrybiškumą.

Žmogaus asmenybė yra tiek pat svarbi, kaip ir profesinės savybės:

Esu labai užsiėmęs žmogus, tačiau kiekvieną rytą ir vakarą skiriu sau – savo asmeniniam tobulėjimui. Šis laikas toks pat svarbus, kaip tas, kurį praleidžiame darbe. […] Kad būčiau sėkmingas, lioviausi derinęs darbą su malonumais ir pabandžiau patį darbo procesą padaryti malonesniu.

Visas straipsnis čia:
Gamyklos Kinijoje direktorius lietuvis: jaunystėje vadovavausi kraštutinumais