Kaip sukurti įspūdingą Facebook fono nuotrauką

Naudojatės Facebook? Galima spėti, kad taip – juk retas žmogus neturi paskyros šiame socialiniame tinkle. O jeigu jau esate Facebook, tuomet jūsų profiliui tikrai pravers puiki fono nuotrauka (cover photo). Štai 4 patarimai, įkvėpsiantys ir padėsiantys susikurti tobulą fono nuotrauką.

1. Tinkamas nuotraukų dydis

Tikslus Facebook fono nuotraukų dydis yra 851 x 315 taškų (pixels) (informacija pasenusi – aut. past.). Žinoma, sistema leidžia įkelti ir kitokių išmatavimų nuotraukas, tačiau tokiu atveju paveikslėlio kraštai paprasčiausiai paslepiami. Nėra prasmės įkelti bet kokio dydžio paveikslėlį ir spėlioti, ar gražus gausis rezultatas, jeigu galima iš karto atsidaryti nuotraukų redagavimo programą, apkirpti nuotrauką iki reikiamų matmenų ir pasirūpinti puikia savo Facebook profilio išvaizda.

2. Fono ir profilio nuotraukų derinimas

Pagrindinė Facebook profilio vaizdinė informacija susideda iš profilio ir fono nuotraukų, todėl verta šias dvi nuotraukas parinkti taip, kad jos derėtų tarpusavyje. Profilio nuotrauka dažniausiai matoma sumažinta – šalia įrašų, komentarų, taip pat gerbėjų sąrašuose ir t.t. Patartina pasirinkti nuotrauką, kurioje pašnekovą būtų lengva atpažinti net ir smarkiai sumažintame paveikslėlyje, t.y., nuotraukoje turėtų būti iš arti matomas žmogaus veidas. Tuo tarpu fono nuotraukos esmė – padaryti Facebook profilį gražesnį, atskleisti kokį nors profilio savininko bruožą ar parodyti gyvenimo akimirką. Ji yra gana specifinio formato ir dažniausiai peržiūrima natūralaus dydžio, todėl čia galima rinktis ką nors originalaus, įdomaus ar aktualaus.

Puiki profilio ir fono nuotraukų kompozicija bei efektyvus informacijos pateikimas

Reikia turėti omenyje, kad peržiūrint Facebook profilį, profilio nuotrauka rodoma kairėje pusėje ir uždengia dalį fono nuotraukos, todėl atkreipkite dėmesį, kad toje uždengiamoje dalyje nebūtų svarbių akcentų. Taip pat vertėtų pagrindinius fono nuotraukos objektus orientuoti į centrą arba į dešinę pusę ir taip išlaikyti vaizdinę pusiausvyrą.

3. Atnaujinimo dažnumas

Fono nuotraukos nederėtų atnaujinti itin dažnai, tačiau laikas nuo laiko vertėtų tą padaryti. Rekomenduojamas vidutiniškas atnaujinimo dažnumas galėtų būti 3-4 savaitės. Žinoma, jeigu turite ką vertingo parodyti draugams, niekas nedraudžia fono nuotraukos pakeisti ir po savaitės, tačiau nereikėtų nuolat taip daryti, nes itin dažni naujinimai draugams ir sekėjams gali įkyrėti.

Iš kitos pusės, jeigu jums rūpi kurti įdomų profilį, nereikėtų leisti fono nuotraukai apkerpėti. Pakeiskite ją bent kartą per pusę metų. Kas tiek laiko net ir tingiausiems žmonėms turėtų nutikti kas nors, ką verta parodyti kitiems. Tegul tai būna dar vienas pretekstas paskatinti vaizduotę ir nuveikti šį tą kūrybingo.

4. Kvietimas veikti ir informacijos skleidimas

Jeigu užsiimate kokiais nors dalykais, kurie galėtų būti įdomūs ar naudingi kitiems, pavyzdžiui, kuriate tinklalapį, Facebook puslapį, užsiimate verslu ar organizuojate kokį nors renginį, galite populiarinti savo veiklą, paminėdami ją fono nuotraukoje. Jeigu dažnai skelbiate viešus įrašus ir norite turėti daugiau sekėjų, fono nuotraukoje galite paskatinti Facebook naudotojus pradėti jus sekti. Žinoma, viską daryti reikia skoningai ir subtiliai, neperlenkiant lazdos, atsižvelgiant į oficialius Facebook reikalavimus bei turint omenyje, kad kiekvieno paveikslėlio esmė yra akiai malonus vaizdas.

Taigi, kaip atrodys jūsų nauja Facebook fono nuotrauka?